Nacionalsocijalizam

Protivnici Nacionalsocijalizma
Prvo čišćenje koje mi nacionalsocijalisti trebamo da uradimo jest unutar naših redova. Moramo očistiti naše ideale iz svih konzervativnih desničarskih smeća, a naš pokret iz reakcionarnog šljama, samozvane “drugove” koji se nazivaju nacionalsocijalistima, ali čije su ideje prikladne samo za rulju poput neokonzervativa koji razglabaju teme na kaficama i nemaju ništa sa pravim nacionalsocijalistima. Treba znati da se BPNP kao nacionalsocijalisticki pokret i kao bosanski nacionalisti protive: cionistima, svim fundamentalistima, jugo-nostalgičarima, agresivnim pan-slavistima, neo-križarima, kršćanskim “templarima”, sve vrste pro-četnika, pro-KKK ili bilo koje vrste šovinizma, bilo koje vrste monarhizma/imperijalizma, liberale, komuniste, slobodnog tržista i pristaše slobodne imigracije i rasnog mješanja.

Nacionalsocijalizam
Te dvije riječi, Nacional i Socijalizam ne mogu biti odvojene, i da stalno to neko pokušava učiniti. Nacionalsocijalizam je nešto više nego jednostavna ideologija, to je snaga, energija života koja drži duhovnu suštinu kod bilo koji ljudi, osim što je oblik najdublje ljubavi prema svom narodu i naciji. To nije pitanje samo rase ili nadmoći medju rasama, kao što mnogi to pokušavaju objasniti na reduktivan način, ali pitanje da rasteš i poboljšavaš svoj narod, imajući sve specifičnosti te ih izvršiti na vrijeme. Nacionalsocijalizam je jezgro iz koje bilo koji od njegovih oblika ima svoje podrijetlo. Tako je bio NSDAP kao njemački oblik nacionalsocijalizma, kako je fašizam bio za Italiju i za Spanjolsku Falanga i sl. Može se ponosno reći da je BPNP jedna vrsta nacionalsocijalizma za Bosnu i Bošnjane. Znači svaki oblik koji je strogo vezan za narod i naciju. U našem slučaju bez ikakvog vezanja za religiju već krvi i odanosti. Stoga to nije nešto što pripada nekim ljudima isključivo, i da neki nacionalsocijalisti to pretpostavljaju, jer ideal nacionalsocijalizma živi unutar svakog zdravog i živog čovjeka, ili bolje reći, svakog naroda, koji vodi brigu da ostane zdrav i živ, bez obzira na kojem dijelu svijeta živi.

A tek kad je jedan narod zdrav i živ on može da voli, da bude ponosan, poštuje druge i bude poštovan. Nacionalsocijalizam nije mjesto za bilo kakve rasiste, ni bijele ni žute ni crne, ili frustrirane nenačitane mrzitelje, pijance ili bez-životni šljam pred televizijom, koji koriste sveto ime nacionalsocijalizma samo da bih izašao iz svoje praznine i upotrebljavao nasilje nad ovim ili onim. Nacionalsocijalizam je vrsta Socijalizma, ako pogledate 1930-ih ili 40-ih Njemačku u smjerovima gospodarstva i socijalnog rada od strane Hitlera i NSDAP vidjet će te da nema nikakve veze sa nejasnim suvremenim lažnim “preporodom” po nazivom Neo-nacizam, a posebno nema veze sa “Kršćanskim identitetom” i slićnim pokretima, ili rasistički reakcionarnih “White power worldwide” ili internetcionistima i panslavist propagandistima na “Stormfrontu” ili bilo koje vrste konzervativnih i pro-kapitalistički “skinheadsa”.

Nacionalsocijalizam ideološki je dijametralno suprotan na pojmove koji sjede u srcu mnogih od tih neonacističkih organizacija.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *