Borbeni pokret

Martin Heidegger (po nacionalnosti Njemac), jedan od  največih filozofa 20 vijeka, koji je vjerovao da je znanost ograničena  jer je jednodimenzionalna. “Znanost ne razmišlja”, onda to ovisi o  objektivnim činjenicama i ograničenjima na ono što mi danas percipiramo  kao stvarnost.

Jedna od prijednosti “metafizike” (za razliku od fizike) je da se  mogu percipirati stvari koje se ne mogu dokazati, ali koje se mogu  zamisliti ili osjetiti.

Kroz maštu, se može stvoriti nova stvarnost, ako se prvo vizualizira slika nove mogučnosti, a zatim ujedini sva snaga ka tom cilju. Ključni dio ovog rada, kada je u pitanju našeg rada, naravno uzimajući u prvu ruku u obzir ljudski materijal koji se može smatrati  dostupnim (ili koji se može držati kao svrha te dostupnosti) i razumljevanje da pogled na svijet “je da ostane bez značaja za praktični dizajn življenja jednog naroda, pod uvjetom da njegova struktura ideja  ne postane „banner” borbenog pokreta kao što je rekao Adolf Hitler.

Bez spoznaje da zadatak zahtijeva „kamporientiranu” organizaciju  može dovesti do zaustavljenja na intelektualizam i teoretske gluposti.  Vizija naše budućnosti djeluje magnetski i ujedinjujući čimbenik za  jedan borbeni pokret kao što je BPNP – i, kada je ukorijenjen u svojim članovima, biti će i u njihovim neposrednim okolinama.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *