Saopštenje povodom prijetnji iz Srbije od strane četničkog pokreta

Bosna i Hercegovina
Pokret bosanskih nacionalista ”BPNP”
BOSANSKI POKRET NACIONALNOG PONOSA
www.bosanskinacionalisti.org

SAOPŠTENJE POVODOM PRIJETNJI IZ SRBIJE OD STRANE ČETNIČKOG POKRETA

Porućujemo četničkom pokretu da dok postoje Bošnjaci biće i Bosanske države koja je svjetski priznata! Čekali smo 529 godina na samostalnost i preživjeli najveće okupatorske sile svijeta, dok smo najveću okupaciju i agresiju doživjeli od strane srpskog naroda koji se cijelo vrijeme krio iza lažnog bratstva i jedinstva i onda nas 1992. godine pokušao pokoriti i baciti sebi pod noge. U proteklom ratu smo se odbranili od četvrte vojne sile u evropi i svijetu, od tkz. JNA koja je još uz sebe imala bosanske pravoslavne ekstremiste, dobrovoljce iz Ukrajine i Grčke, Crnogorce, povampirene četničke formacije i jedan mali dio ekstremnih hrvata koji su također htjeli komadati Bosnu i onda postavljamo vama pitanje: Jeste li još uvijek voljni da ratujete, da prijetite novim ratom i pokoljima? Mi nemamo strah od vaših prijetnji jer vrlo dobro znamo da prazna puška ne puca.

Mi smo svoju državu dobili, priznale su je sve sile svijeta, a vama porućujemo da ćemo je i ovaj put braniti kao i 1992. godine. Nema te sile koja će nam oduzeti ono za šta su mnogi bosanski sinovi položili živote. Nećemo tako olahko i kompromisno dopustiti da nam se ugrožava teritorijalni integritet i životi naših ljudi!
Takozvana republika srpska je samo skelet velikosrpske ideje, skelet koji će se uskoro raspasti. Mi smo čekali ovaj trenutak, naš san od 529 godina da dobijemo samostalnu, nezavisnu i nacionalnu državu i to ćemo konačno ostvariti po svim zadanim tačkama. Bošnjak se više ne plaši ničega i nema više šta da izgubi, naprotiv naš narod nosi duboke rane i gaji ogromnu ljubav prema svojoj domovini koju želi jednom zauvijek da oslobodi od mržnje, podjela i vijekovnih neprijatelja.

Drina je prirodna granica, a mi s nestrpljenjem čekamo vaš potez, ujedinjeni stojimo u ime naše države i našeg naroda, u ime naših predaka, da opet odbranimo našu čast i ponos ako treba. Bosna je vječna i nadživjela je sve svoje neprijatelje.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *