Očuvanje nacionalnog standarda i postojanja

Osnovni element našeg nacionalsocijalizma je nacionalna država Bošnjaka bez unutrašnjih podjela na religijske ili bilo koje druge torove i tabore koji bi još više degradirali našu naciju, zemlju i ugrozili budućnost naše djece. Nemamo namjeru da pozivamo na osvajanje i prisvajanje tuđih zemalja i teritorija, niti da širimo mržnju prema našim evropskim susjedima, ali se trudimo da ostvarimo i ojačamo unutrašnji kolektivitet koji će nas dovesti do jačeg nacionalnog zajedništva i jake nacionalne države. Naša politička koncepcija nacionalne države nije usmjerena ka uklanjanju vlasti prema vanjskoj ekspanziji, nego prema racionalnoj unutrašnjoj konstrukciji i očuvanju nacionalnog standarda postojanja.

Organizacija života u našoj državi treba da odražava unutrašnju nacionalnu i političku odlučnost, a izvana također treba da pokazuje određene linije ponašanja. Ideje i pokretačka snaga našeg nacionalnog socijalizma usmjerene su isključivo prema miru sve dok su neophodne osnove postojanja i sigurnosti zagarantovane našem narodu koji je kulturno i tradicionalno već hiljadu godina dio Evrope. Naša država bila je prisiljena boriti se kroz vijekove sama protiv svih, jer načela imperijalizma i svjetske dominacije cionista i njihovih sluga negiraju najjednostavnije uvjete za razvoj naše države i nacije. Zbog toga su nam oni vijekovima objavljivali i nametali ratove preko svojih vjernih sluga. Njihova demokratija provodi rat destruktivne sile protiv konstruktivne organizacije u životu svih naroda i nacija. Činjenica da se Bosna pokazala jačom od svih napadača u ratovima na koje je bila prisiljena, nije dokaz nužnog straha ili panike, nego samo inata i snage koja je svojstvena njenom idealu prkosa, zajedništva i jakog kolektiviteta.
Kažu: “Borimo se za demokratski način života. Borimo se za slobodu življenja, življenja kako želimo.” Ali, mi nemamo namjeru njima osporavati da to rade. Mi smo mišljenja da svaka nacija treba živjeti svoj unutrašnji život u skladu s vlastitim željama i potrebama. Mržnju koju oni pripisuju nama zapravo šire oni sami. Ni u jednoj zemlji na svijetu ne postoji tako velika i odvratna netolerancija načina življenja drugih kao u zemljama čiji emisari drže lekcije o toleranciji i pravdi cijelome svijetu. Ovaj apsurd se licemiljeno sprovodi u ime tkz. slobode, slobode čiji je stvarni karakter već opisan.

Naši politički i ideološki protivnici tvrde da je to rat njihove demokratije protiv naše tiranije.
www.bosanski-nacionalisti.org

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *