Bitka kod Bileće 1388

27. Augusta 1388. godine bosansko kraljevstvo je napadnuto od hordi sa istoka. Horde anadolskih Turaka koji su već pokorili neke evropske zemlje bile su na pragu Bosne koja je u tom trenu bila najjača vojna i ekonomska sila na južnoslavenskom jugu. Horde obojenih pljačkaša krenule su “džihad” protiv “mrskih nevjernika” predvođenih željom za bosanskim dobrima, bosanskim zemljama i plavokosim Bošnjankama. Na čelu azijske invazije 1388. godine u Humske zemlje stajao Lala (učitelj) Šahin, prvi Beglerbeg Rumelije, već iskusni vojskovođa koji je predvodio Turke u bici na Marici 1371. Bošnjake je predvodio “desna ruka ” Kralja Tvrtka I Kotromanica Vojvoda Vlatko Vuković iz plemenitog roda Kosača i Vlastelin Radić Sanković sa u pola manje ljudstva. Ali još jednom se iskazuje požrtvovanost za domovinu, vjeru i bošnjanski etnos u borbi protiv rasnih stranaca i svakog agresora na Bosnu. Mi smo “šaka ” nacionalista povezana sa velikanima naše historije – oni su se borili da očuvaju ono za šta se mi borimo da se uspostavi, a to je red i zakon za našeg čovjeka po našoj prirodi.
I slični smo još po nečemu ! Vojvoda Vlatko je izvojevao pobjedu kod Bileće u kravom boju protiv duplo jačeg neprijatelja i time nam pokazao put smjelosti i hrabrosti Bošnjaka!

Mi danas možemo izabrati ono što nam govore – da se okanimo “politike” i da gledamo svoje živote, s tim da je politika čak i smrt tvog oca, a kamo li borba i smrt djedova iz srednjeg vijeka. Mi možemo gledati svoja posla i ići na techno party, doći kući drogirani i pokušavat zavarati sami sebe, ali uvijek osjećati neku prazninu u sebi,jer je nas Bošnjake Bog dao za ratnike, nas Bošnjake kao dinarski tip, majka priroda nije stvorila da uživamo u kanabisu i ljenčarimo po cijeli dan. Možemo, ali opet ćemo osjećati prazninu koju samo borba može nadomjestiti. Možemo i krenuti za vjerskim učenjima sa Bliskog Istoka pa reći “Bog će njih kaznit, Allah sve vidi i moćan je, sve je u Božjim rukama” i čekati milost sa neba i gušiti instikt za borbom kao što to rade zarobljenim zvijerima u zoološkim vrtovima, a samo kolika je želja za slobodom tih zvijeri? Mi Bošnjaci, da bi opstali moramo se boriti, a da bi se borili moramo probuditi instinkt za borbom, a kako se budi instinkt kod sisavaca? Tako što nešto gledaju, dožive pa bilo to promatranje parenja dvoje odraslih vukova ili odlazak u lov sa vučicom, instinkt se budi i biće spreman za upotrijebiti kad za to dođe vrijeme. Ali od pojave židovske sekte ( Kršćanstva ) koja se je proširila arijskim zemljama sve do danas, vise od 2000 godina bijelom se čovjeku guši taj jedan instinkt za borbom. Pa vi danas na ulici imate “agresivne” cigane !? Oni nisu toliko agresivni niti opasni već smo mi Bošnjaci zatupljeni sa više strana, ali prvenstveno gubljenjem te volje za borbom od početka pokrštavanja, preko gušenja pobuna od strane islamskog carstva pa do današnjeg modernog svijeta (NWO)

Primjer Cigan vs Bošnjak
Prosječan bošnjački mladić je visočiji, krupniji od Ciganina, ali pored zakona koji na sve moguće načine brani Ciganina kao medvjeda u šumi, Bošnjak se opet nečega boji, i pored toga u tim rasnim sukobima koji se često okarakterišu kao “nasilničko ponašanje nad ugroženom populacijom” u vladinim medijima. U tom svakodnevnom zivotu Bošnjak je onemogućen i nespreman zaštiti sebe i svoje. Kako to vratiti? Kao što je već rečeno – buđenjem instikta za borbom, baš kao što vučić gleda vuka kako se bori, kao što vučić gleda vučicu kako lovi i Bošnjak treba gledati pretke i učiti od njih kako se bori, za šta se bori pa i gine! Zato nam je potreban kult predaka koji je kod nas Bošnjaka, narucito među ruralnom populacijom sačuvan u manjoj mjeri. Primjera radi kod srba je to Miloš Obilić kao oličenje ratnika Srbina.
Ne znači to da bi bošnjački Miloš Obilić trebao biti Vlatko Vuković, jer nama treba puno više Vukovića i Obilića da bismo opstali!

BILEĆA KAO POLITIČKA MANIFESTACIJA

Bileca 1388 kao politička manifestacija bosanskog nacionalizma. Vlatko Vukovic kao simbol odbrane Bosne i Evrope.

Ko je iz Sarajeva shvatit će da je do prije pet godina bošnjačko naselje Ilidža pretvoreno u tursku bazu. Ko je iz Bosne i Hercegovine shvatit će da je turska vojna sila u sastavu NATO-a ovdje odavno prisutna i da to nije ništa novo, ali je novo da je to trenutno jedina NATO sila u BiH. Manifestacije, kao što su “Dani bošnjačko-turskog prijateljstva”, “Asocijacija Sulejmanija “, “Dani osmanske tradicije” i mnoga druga zbivanja sve do “Dana sporta Republike Turske” su česte, ili slučaj porušene pijace u Goraždu kako bi se izgradio park Ataturku. Slike iz Sanskog Mosta nisu ništa novo – “Dani musale” – oplakivanje turskih šehida koji su, zahvaljujući našim junačkim precima poklani od ruku pod Kamengradom. Vlada Turske koja od 2004. ima otovrene imperijalističke apetite za Balkan, naročito BiH je izgradila i spomenik tim anadolskim divljacima. Tužno je što Bošnjaci islamske vjeroispovjesti odlaze oplakivati okupatorske horde.

Uglavnom i pored ovoga, izjave turskih diplomata nam govore o otvorenoj Bošnjofobiji i svemu drugom što je naše bošnjačko. Mi, kao nacionalisti moramo biti uz narod, ukazivati na naše evropsko, bosansko porijeklo i historiju da je Bošnjaka bilo i prije a biće ih i poslije NJIH!

BILEĆA 1388 MANIFESTACIJA NEKA BUDE MARŠ BOSANSKIH NACIONALISTA VRHBOSNOM! KAO SPOMEN NA NAŠE PORIJEKLO I NA ODANOST BORBI ZA EVROPU I BOSNU KOJU SU NAŠI PRADJEDOVI ZAPOČELI!

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *