Nema predaje!

Hrabrost je uvijek potrebna! Taj osjećaj da se rizikovalo sve za visoki ideal oslobađa i daje snagu i radost za dalje. Napad u životu postaje imperativ! Kada sve ovisi o jednoj karti, kada neko može izgubiti sve, kada neko može osvojiti sve, tada je život na vrhuncu. Sudbina je velika i moćna, ali veća je još uvijek osoba koja je nedirnuto podnosi. Nema problema koji je veći od nas. Niko se ne susreće sa izazovima većima od snage koja mu je dana da se s njima nosi. Hrabrost nadvladava sve. Biti borac, borac sa vjerom u svoj cilj, iako kažu svi da je loš cilj. To nosi pobjedu, pobjedu koja pripada jačem. Nikada ne treba odustajati u bici ili poslu. I ako padneš hiljadu puta, moraš načiniti hiljadu i jedan pokušaj. Na kraju ćeš uspjeti i biti pobjednik, iako skoro iskrvario, skoro se onesvijestio, ali ispunjen trijumfom znajući da si to prevladao.Ti si pobjednik u svojoj borbi, pobjednik nad samim sobom.

Svako se mora ponašati kao da cijela borba ovisi samo o njemu samom. Volja je ono što te pokreće. Možeš oklijevati zbog umora, brige, slabosti, ali volja te uzdiže iznad svake barijere i naređuje ti da radiš ono što ti govore tvoji osjećaji i razumijevanje. Čovjek bez volje je kao mitraljez bez municije. Beskoristan je. Ali gdje ima volje tamo je i put. Treniraj svoju volju tako da je napeta i spremna, spremna opustiti se u trenucima u kojima bi to trebala, ni sekunde prekasno ni sekunde prerano. Treniraj svoju volju na malim stvarim dok ne bude dovoljno jaka da donese ono što od tebe očekuje tvoja domovina. Sa ovim ide pod ruku i samokontrola. Mrzimo proždrzljivce i pijanice sa nabubrenim tijelima i natečenim očima, ljude bez karaktera i samokontrole. Jedemo i pijemo kako bi živjeli, ali nikada ne živimo kako bi jeli i pili. Budi otvoren, budi odlučan, nikada ne glumi invalida, već se kontroliši. Budi gospodar svoje boli i problema. Tada ćeš naći snagu za koji nisi ni znao da je imaš. Ne smiješ biti bespomoćna osoba koja će sve dati kako bi živjela u pećini i primala obećani blagoslov. Bog takvu osobu ne želi!

Živiš od časti, a ne od hljeba! Samo robovi vjeruju da je za život dovoljna hrana i piće. Tvoja čast je stajanje uz drugove. Biti častan znači biti hrabar. Biti častan znači biti nesebičan i odan. Biti častan znači kontrolisati sebe. Nacionalsocijalizam dao nam je novi opći osjecaj za čast. Znamo to! Onaj koji ga nema nije slobodan, rob je. Najmanje važan radnik danas može biti slobodan i častan, a napredni i poslovan čovjek rob. To je novi zakon, koji čast daje samo hrabrima, nesebičnima, odanima, onima koji se kontrolišu, onima koji za Bosnu čine sve što mogu. Prijatelju, šta je odanost? – Odanost je da se nikada, nikada ne okreneš od ideala kojima si se zakleo. Nacionalsocijalizam ih je podigao visoko tako da žive u tebi sad i u grobu. To je tvoja prva i najdublja odanost. Otkada je ova zemlja omogućila tvoju krv, pripadaćeš joj zauvijek. NAŠA ČAST JE ODANOST!

Masa ne razumije osobu koja vjeruje, jer nihove duše ne vide. Ali šta uvjerenima znači mišljenje drugih, zašto bi oni koji vide marili o mišljenju slijepih, zašto bi oni koji su postali jaki marili za mišljenje slabih. Put vjere je put svega velikog! NEMA PREDAJE!

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *