Šta znači nacionalsocijalizam?

BPNP je nacionalistička i socijalistička organizacija. Iskreno se zalažemo za nacionalsocijalistički pogled na svijet.

Nacionalsocijalizam govori o onome što je najbolje za naš vlastiti narod kao kolektivni entitet. To ga izdvaja od marksističkog socijalizma, koji umjesto toga želi podijeliti narod i učiniti ga boljim samo za jednu društvenu skupinu na štetu druge. Nacionalsocijalizam govori o dugoročnim rješenjima i odgovornosti za buduće generacije. To ga razlikuje od liberalizma, koji bi radije svima omogućio da žive za dan, bez obzira na bilo koga drugog osim na sebe. Nacionalsocijalizam vodi prema razmišljanju u budučnost i novom stalnom razmišljanju, pri čemu bismo trebali progresivno podići našu naciju na nove nivoe. To ga razdvaja od konzervativizma, koji se umjesto toga uvijek drži onog jučerašnjeg izgubljenog, koji se neprestano mijenja i ide sve dalje od onoga što je dan prije značio.

Nacionalsocijalizam je prirodni svjetonazor koji prepoznaje da je i čovjek životinja i dio prirode i zbog toga mora živjeti u skladu s prirodom i slijediti te zakone. Kao starija životinja, čovjek ima posebnu odgovornost da ne uzrokuje nepotrebne patnje drugim životinjama i da održava ravnotežu u prirodi. Nacionalsocijalizam je, u stvari, jedina istinska zelena ideologija, ona za razliku od drugih ekološki orijentiranih ideologija prepoznaje važnost očuvanja biološke raznolikosti – čak i među ljudima.

Najvažnija riječ nacionalsocijalizma je narodna zajednica. Zajedništvo između svih grupa našeg naroda koje je zasnovano na našim genetskim i povijesnim sličnostima, a to znači brigu i ljubav prema bližnjemu. Zajednica je prepoznavanje razlika ljudi i njihovo poštovanje razumijevanjem kako se mi zapravo međusobno dopunjujemo. Intelektualni i ručni radnici podjednako su ovisni kao i žene i muškarci.

Prema nacionalsocijalizmu je glavno pitanje šta je najbolje za narod u cjelini i da preobrazi državu, vladu i pojedince. Svi koji čine naciju trebaju krenuti u jednom smjeru – naprijed!

Pratite nas na društvenim mrežama.

5 mišljenja za “Šta znači nacionalsocijalizam?

  1. Vse Dobro Slava Bosni!!! Remove Judeoboljsevizam, Zionizam, Komunizam, Hrvatski Separatizam i Ustaski i cetnicki zlocinci. Pozdrav Iz Polijskoj Slava Bosni!!!

  2. Sieg Heil!!!! Smrt Religijnog Fundamentalizma, Zionisma, Komunizma, Boljsevizma i Cetnikima i Hrvatskog separatizma. Slava Bosni!!!! Ne zaboravimo Srebrenici i Ahmici!!!!

  3. kakva balijska nebuloza!!!ajde vadi ikonu pradjedovu sa tavana i pocni korijene postovati nesretnice, umjesto sto se ti kao balija satro indentifikujes kroz nacizam!!!muslimane postujem, balije ne!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *