Geert Wilders: Volite Izrael i ne govorite više ništa loše o cionistima.

Holandske tajne službe sprovele su istragu o sumnjama da je Geert Wilders, šef Stranke za slobodu, bio pod snažnim uticajem vrhunskih izraelskih vojnih i političkih ličnosti, prema izvještajima u Holandiji. Wilders, lider holandske krajnje klerikalne desnice (PVV), bio je istraživan od strane generalne obavještajno-bezbjednosne službe (AIVD) u periodu od 2009. do 2010. godine zbog “veza sa Izraelom i njihovog mogućeg uticaja na njegov politički aktivizam”. Novine De Volkskrant su objavile razgovore Wildersa sa 37 javnih izraelskih zvaničnika i bivših obavještajnih službenika.
Istraga o Wildersu je izuzetan slučaj u Holandiji, navodi list, pozivajući se na nekoliko bivših obavještajnih oficira koji su rekli da se takve istrage smatraju opasnim zbog političke osjetljivosti. Wilders je bio poslanik u vrijeme kada je izvršena istraga AIVD-a, a njegova stranka je podržavala koalicionu vladu desnog centra koju je predvodio tadašnji premijer Jan Peter Balkenende, omogućavajući joj da ostane na vlasti.

Obavještajna agencija pokrenula je istragu, pozivajući se na zabrinutost zbog “mogućnosti da je Wilders pod uticajem izraelskih faktora”, navodi list.
Godine 2010. Wilders je navodno imao bliske veze sa uticajnim ljudima u Tel Avivu. U to vrijeme je posjetio general-majora Amosa Gilada, bivšeg šefa odjela za obavještajne poslove izraelskog ministarstva odbrane, i često se sastajao s izraelskim ambasadorom u Holandiji.

Ako Jevrejima bude uskraćeno pravo da žive u slobodi i miru, uskoro ćemo svi biti uskraćeni za to pravo. Ako se ugasi svjetlo Izraela, svi ćemo se suočiti sa tamom. Ako Izrael padne, onda pada i Zapad.

Geert Wilders

Pratite nas na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *